Dit rabarber recept met krokant gebakken croissant, fris venkelijs, romige yoghurt en kruidige kaneelsuiker ziet er spectaculair uit, maar is niet eens zo moeilijk om te maken. Lees hier hoe je zelf ook het ijs maakt! 

Rabarber met croissant, venkelijs, yoghurt en kaneelsuiker

0 from 0 votes
Course: NagerechtCuisine: Hollands
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

30

minutes

Rabarber is in Nederland verkrijgbaar van oktober tot en met juli. Na de langste dag van het jaar wordt er niet meer geoogst; de stengel wordt dan steeds vezeliger en minder smakelijk. Maak dit recept dus als je rabarber in seizoen is! 

Dit fijne recept komt uit het kookboek van Restaurant de Kas, onder het recept lees je meer over het prachtige boek.

Ingrediënten

  • 500 gram 500 suiker

  • 1 1 kaneelstokje

  • 2 2 croissantjes

  • 2 el 2 gesmolten boter

  • 1 1 citroen

  • 1 kg 1 rabarber, draden verwijderd, in stukjes van 2 cm

  • 1 1 venkelknol met loof, de knol zo dun mogelijk gesneden op de mandoline

  • 250 gram 250 Griekse yoghurt

  • Venkelijs of anders goede kwaliteit vanilleroomijs

Bereiding

  • Doe de suiker met het kaneelstokje in een keukenmachine en maal ze helemaal fijn. Dit is te veel voor dit recept; bewaar de rest van de kaneelsuiker in een afgesloten pot voor andere recepten, zoals granola.
  • Scheur de croissantjes in stukken. Bestrooi ze met de gesmolten boter en 2 el kaneelsuiker en bak ze circa 10 minuten in een oven van 160 °C, tot de croutons bruin en krokant zijn.
  • Breng in een pan 200 ml water met 150 g kaneelsuiker en het sap van 1 citroen aan de kook, voeg de rabarber toe en laat hem circa 10 minuten pruttelen, tot hij gaar en zacht is.
  • Leg de plakjes venkel in ijswater, zodat ze lekker knapperig blijven.
  • Klop de Griekse yoghurt een beetje los met een garde en schep een flinke lepel op een bord. Schep hierop een lepel rabarber en verdeel er wat van de croutons over. Eindig met een flinke lepel venkelijs en wat van de rauwe venkel met loof.
  • Bereid een vinaigrette van het kookvocht van de rabarber vermengd met een beetje olijfolie en sprenkel die erover.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Restaurant de Kas Amsterdam – Van het land op het bord

In dit kookboek krijg je een kijkje achter de schermen van Jos en Wim, chef en eigenaar van restaurant de Kas in Amsterdam. Naast het hebben van eigen kassen, heeft het restaurant ook een tuin in de Beemster. Hier worden dan ook vele groentes vandaan gehaald en verwerkt in de gerechten.

In het kookboek staan deze groenten centraal in 50 verrassende recepten. Deze gerechten zijn prachtig om te zien en gemaakt met de lekkerste seizoensgroenten. Zeker een aanrader als je een keer gaat koken voor vrienden en/of familie. Ze zullen zeker verrast zijn als je een van deze kunstwerkjes op tafel zet! 

Benieuwd naar andere recepten van Restaurant de Kas? Maak dan ook eens deze bietengazpacho of dit koolrabi recept. Ook deze gerechtjes zijn heerlijk, gezond en zien er prachtig uit, dus zeker het proberen waard!

Kookboek restaurant de kas

Restaurant de Kas Amsterdam – Van het land op het bord

  • Auteurs | Wim de Beer en Jos Timmer
  • Uitgever | Kosmos Uitgevers
  • Omvang | 240 pagina's
  • ISBN | 9789021575315
  • Prijs | € 34,99 

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten