Bij De Kluizenaer staat een team met internationale ervaring, zij staan te koken en te schenken op het hoogste niveau. Eigenaar Alex is er heel gewoon onder gebleven. Naast een passie voor lokaal - de menukaart wordt gemaakt met alles wat om hen heen zwemt, groeit en graast - gebruikt hij zijn wereldwijde ervaring als inspiratie.
Verder vind je hier goede wijnen en een ontspannen stoere sfeer die niet zou misstaan in een hippe wereldstad.
Een beetje Spanje in Goes in de heuse 'bodega'. In dit ontspannen etablissement kom je helemaal tot rust. Geen fratsen, maar gewoon goed eten en drinken en dat al tien jaar lang. Uiteraard tapas, maar ook voor een mooie chateaubriand ben je hier aan het juiste adres.
Bij De Brass in Goes kun je in gemoedelijke sfeer genieten van ambachtelijke, huisgemaakte biologische streekproducten. Hier vinden ze dat uit eten gaan een beleving moet zijn. Lekker en ontspannen, even los van alles, in het moment kunnen zijn.
Of je nou een vis- of vleeseter bent, of helemaal geen van beiden, in De Brass kom je gegarandeerd aan je trekken. Het bijzondere van De Brass en haar keukenbrigade zit hem in het combineren van smaken, het out-of-the-box-denken, maar altijd vanuit een duidelijke herkenbare basis. Denk aan een mooie carpaccio met regionaal rundvlees, BBQ-truffel mayonaise. Of sashimi van tonijn met wasabi en ponzu. Lekker!
Van Zeeuwse mosselen tot Vlaamse stoof. Bij de Brass zit je altijd goed. Ook kun je hier genieten van een uitgebreide bierkaart, lekkere wijnen en diverse cocktails.
Goes heeft er een echt parel bij! Marc Everse en Niek Traas, beter bekend als de Kale en de Bril, leggen je met hun culinaire kunsten in de spreekwoordelijke watten. Ze wisselen iedere twee weken van menu zodat alleen de juiste Zeeuwse producten op jouw bord komen.
De chefs zijn in 2018 begonnen met dit restaurant. Hun doel was het creëren van een plek waar ze zelf ook graag zouden gaan eten. Huiselijk, sociaal, informeel en natuurlijk heerlijk vers bereid eten. Nou, dat is ze zeker met verve gelukt.
Hun stijl valt het beste te omschrijven als smaakvol, puur en toch altijd weer verrassend. Eigenlijk moet je het gewoon zelf komen proeven bij De Kale en de Bril!
Wil je lekker uit eten, kom dan snel eens langs bij Steakhouse de Lachende Koe. Wanneer je het restaurant binnenkomt, merk je het meteen: hier voel je je meteen thuis door de warme en gezellige inrichting en de ongedwongen sfeer.
De benedenverdieping voelt als een echte huiskamer, druk en gezellig. Als je graag wat rustiger dineert, dan is er boven ook altijd plek. Op de menukaart vind je verschillende vlees- en visgerechten die op een houtskoolgrill worden bereid.
De Lachende Koe is in Goes the place to be voor vleeseters. Gelukkig worden er ook vegetarische gerechten geserveerd; ook van de houtskoolgrill! Eigenlijk is De Koe gewoon een restaurant voor iedereen. Ongedwongen en ongelofelijk gezellig.
In het voormalige postkantoor van Goes is nu het Grand Café Het Postkantoor gevestigd. Neem plaats in dit mooie rijksmonument voor een borrel, lunch of dinner. Je kunt hier lekker, vers en betaalbaar eten.
Codium vernoemd naar een zeewier. Het staat symbool voor de lokale en verse ingrediënten waar de keuken mee werkt. Restaurant Codium is een uitnodiging aan iedereen! Kom hier proeven van de fantastische smaken en geuren die Zeeland te bieden heeft. Overigens met internationale invloeden. Denk bijvoorbeeld aan makreel met ras-el-hanout of kleurrijke gerechten met eetbare bloemen.
Bij Codium worden de zintuigen verrast door mooie overgangen in het menu. Hier worden frisse lichte gerechten gecombineerd met veel diepgang. Werkelijk een unieke plek in Goes.
Codium is gelegen op de gezellige Vlasmarkt. Er is een plek ontstaand met een informele en bruisende sfeer waar je nog echte kwaliteit ervaart in een warm interieur.
Laat je betoveren door de kunsten van chef Arjan. Gelegen in het oude gedeelte van Goes kun je genieten van een 3 gangen menu, tot aan 8 gangen! Proef de fijne smaken van een wisselend degustatiemenu, en dat wekelijks met zorg uitgekozen. Vis vers uit de haven, vlees door de chef uitgekozen, zelfgemaakt ijs, en handgemaakte bonbons. Genoeg keuze om zorgeloos te genieten!
Voorgerechten
Scampi’s op mijn wijze
Gerookte zalm op een mayonaise met vadouvan met verschillende structuren van scampi’s
******
Tamme eendenborst & kreeft
Heerlijke voorjaars salade met geroosterde eendenborst en gewelde kreeft omringd met een vinaigrette van oude sherry
Tussengerechten
Zeebaars
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met saus antiboise
******
Kalfsrib & kalfstong & kalfszwezerik
Kalfsrib gevuld met tong en krokant gebakken kalfszwezerik met een saus van truffel
Hoofdgerechten
Heilbotfilet
Gegrilde heilbotfilet met een saus van jonge erwt en een mousseline van aardappel en een schuim van gerookte paling
******
BBQ Big
Speenvarken van de barbecue met een crème van pastinaak, gekonfijte rode ui met een saus van grotchampignon
Desserts
Fromage
Een selectie van onze kaasplank met appeltjes brood en eigen gemaakte chutney
of
Een creatie van witte en pure chocolade
Een dessert van verrassende combinaties van chocolade
of
Lente koninkjes
Spaanse aardbei/citroen crème/mint/witte chocolade
Jersey is een begrip in Zeeland. Begin 2022 is het Grand Café geheel vernieuwd. Luxe, exclusiviteit en een grote glimlach staan hier centraal. Midden op de markt in het centrum van Goes. Naast een culinair Grand Café met heerlijk gebak, een uitgebreide lunch en diner kaart, kun je hier ook genieten van de lekkerste sushi en de beste wijnen!
Tijdens onze culinaire evenementen, zoals de WijnSpijs Wandeling, of de SpeciaalBier Tour bezoek je de leukste restaurants of bierspots van de stad. Allemaal op 1 heerlijk culinaire middag.